top of page

Gayrimenkul Sektöründe Dijital Dönüşüm ile İş Hacmini Katlayanlar (Remax Dijital Dönüşüm Projesi)

Güncelleme tarihi: 14 May 2021

Corporate Sense, Remax ofislerinin/danışmanlarının gayrimenkul sektöründeki iş hacmini katlayacak bir dijital dönüşüm projesine imza attı. Remax çatısı altında Türkiye 18.si, 2. bölge 1.si olan Takım Lideri Sayın Şükrü Akgül'ün fikir ve proje önderliğini yürüttüğü CRM (Müşteri İlişkileri Yönetimi) ve RPA (Robotik Process Automation) projeleri canlıya alındı. Kısa sürede elde edilen sonuçlar ise "ÇARPICI!".

x50 Kat Daha Fazla Kişiye Erişim

x20 Kat Daha Fazla Geri Dönüş

x10 Kat Daha Fazla Sözleşme



Dijital Dönüşüm Projesi Bunu Nasıl Yapıyor?


Proje, içerisinde mülk yönetiminden, müşteri ilişkileri yönetimine, pazarlama planlarından, robotik hale getirilmiş iş süreçlerine, whatsapp ve pazar yeri uygulama entegrasyonlarından iş zekası raporlama sistemlerine kadar oldukça geniş bir kapsama sahip. Hem mobil hem de bilgisayardan yönetilebilen CRM sistemi gayrimenkul sektöründe yer alan CRM sistemlerinden çok daha farklı özelliklere sahip.


İlanları Tarıyor Uygun Olanları Sisteme Otomatik Kaydediyor


Remax için geliştirilen robotlar, günlük yaklaşık olarak 4500 ilanı ilgili gayrimenkul pazar yeri / portal uygulamalarından tarayarak belirlenen kriterlere uygun olanları CRM sistemine kaydediyor. Robotların bu işlemlerde insana göre 100 kat daha hızlı işlem yapabilmesi sayesinde Remax'in ulaşılan kişi sayılarını, en az x50 kat artırmasını sağlıyor. CRM sistemi üzerinden otomatikleştirilmiş ve kişiye özel oluşturulan mesajlar ile günlük 1 robot ile 500 kişi ile iletişim kurulması sağlanabiliyor. Dijital dönüşüm projesi öncesinde her bir danışman günlük en fazla 10 kişi ile iletişim kurabilirken bu sayı da RPA ile 50'ye katlanıyor. 50 kat artan erişim ile 20 kat fazla geri dönüş ve eskisine oranla 10 kat fazla sözleşme anlamına geliyor. Bu da projenin 6 aydan kısa bir sürede kendini ödeyeceği ve kurumun karını katlayacağı anlamına geliyor.


Mülk Yönetimi ve Pazarlama Planı


Mülkünü Remax 'e satış veya kiralanması için teslim eden mülk sahiplerinin bu tercihlerindeki en önemli sebeplerinden biri Remax'in kurumsal bir iş yapma sisteminin olması. Remax Gelişim Takım Lideri, Remax Türkiye 18. başarılı danışmanı, 2. Bölge 1.si ve Dijital Dönüşüm projesinin fikir önderi Şükrü Akgül Remax'deki çalışma sistemini şu şekilde özetliyor.


"Danışmanlığını yaptığımız her mülk için 18 aşamalı bir pazarlama planı işletiyoruz. Pazarlama planımızın etkin şekilde işlemesini ise CRM, BI İş zekası ve RPA robotik süreç otomasyonu dijital altyapısı ile sağlıyoruz."

Bu noktada CRM sistemi ile mülkler kayıt altına alınıyor ve mülk yönetiminde Remax'in her aşamada mülk sahibini bilgilendirdiği bir otomatik e-posta tetikleyicisi ile mülkünün satışı veya kiralanması sürecinde ne aşamada olduğunu takip edebilmesini sağlıyor. Sistem her aşamada mülk sahibini otomatik bilgilendiriyor. Bu otomasyon, mülk sahiplerini süreçlerin etkin şekilde yönetildiği konusunda tatmin ederken, danışmanlarında iş yükünü azaltıyor ve daha fazla satışa odaklanmalarını sağlıyor. Başlı başına bu fonksiyon bile performans artışına önemli bir katkı sağlıyor.


Standartlaştırılmış hizmet sürelerini aşan bir durum oluşur ise (Örneğin 1 hafta içerisinde afiş asma işlemi tamamlanmaz ise) sistem mobil bildirimle Gayrimenkul Danışmanını uyarıyor ve ilgili aksiyonları gecikme yaşanmadan gerçekleştirilmesini talep ediyor. Böylelikle Gayrimenkul Danışmanı'nın iş yoğunluğunda hedefinden kopmamasını sağlarken, mülk sahibi memnuniyetini de yüksek tutuyor.


İş Zekası ve Performans Yönetimi

Her firmada olduğu gibi Remax'de de performans yönetimi çok önemli bir konu. Her bir gayrimenkul danışmanı için haftalık, aylık, yıllık hedeflerin belirlendiği dijital sistem ile danışmanlar kendi performanslarını mobil uygulama ve bilgisayarlarından anlık olarak takip edebiliyor.


Oyunlaştırma uygulamaları ile şirket içi tatlı bir rekabet ortamı yaratılıyor. Böylece hem danışmanlar işlerini yaparken iş tatmini sağlıyor ve yaptığı işten keyif alıyor hem de Remax iş hacmini katlıyor.


252 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page